Equinox – 225 Franklin Street

Stats
40K

SF

CBT completed the design and construction of Equinox’s newest flagship lifestyle fitness club and spa located at the heart of Boston’s Post Office Square. The 40,000-square-foot facility houses guest services including group fitness and cardio spaces; pilates, boxing, yoga, and cycling studios; men’s and women’s locker rooms; and a full-service spa, café, juice bar, and retail shop.

The concept of Equinox’s design is themed around precious materials. The space was formerly used as a bank—in fact, the existing basement vault was used for the locker rooms— and inspired the design of the entire fitness club. The finishes are comprised of luxury gem-like materials and rich jewel tones and the 2,000-pound vault door remains a featured focal point within the men’s locker room. 

The first level features soaring 20-foot ceilings and 18-foot glass windows. New contemporary pyramid skylights on Pearl Street allow natural light to penetrate to the lower level cardio areas. The two levels are connected by a sculptural, spiral staircase.

CBT was the Executive Architect for the project and S3 Design initiated the concept design.

Want to work with us? Get in touch.