Greater Boston Life Science Master Plan and Lab Design

Tags

On the site of a former rock quarry in Greater Boston is planned a future-ready lab/office campus with an active and artful public realm hub at its core. The master plan was conceived around a crescent road through the site, providing access to the five future office/lab buildings and associated outdoor amenities. These amenities include a centrally-placed multistory dining, fitness, and wellness center that includes coworking/conferencing space on the upper levels. Health and wellness are drivers for the overall planning of the million+ square foot development, and the use of natural grades and contours of the environment create a welcoming, organic campus.

In addition to amenity buildings will be an outdoor amphitheater envisioned as hosting outdoor venues/concerts with pop-up dining and entertainment. The site is planned with a focus on guiding people through the site’s many natural and built places, rather than creating isolated single-use destinations.

CBT is currently designing the first of the five lab/office buildings on the site, which will provide 250,000 square feet of life science space for future tenants, and will feature an active incubator space on the ground floor.  

Want to work with us? Get in touch.