116 Huntington Avenue

Originally designed by CBT in the 1980s, 116 Huntington Avenue was designed to reflect the circulation needs and design imperatives of the time, down to the materials and style of its 3,000-square-foot public lobby. With minimal intervention in the following decades, the building's public face suffered from an outdated and unwelcoming presence along a critical Boston thoroughfare.

CBT was commissioned to creatively reposition this prominent building using smart design and innovative techniques on a limited project budget. The design team worked to selectively update key aesthetic components of 116 Huntington's public lobby. Modern seating, updated dimensional and handmade-art feature walls, increased lighting levels, a new signature light sculpture suspended from the ceiling, and relocation of the desk transforms this lobby into a more welcoming public space that now has a clear identity while providing increased comfort, improved security, and a better tenant/guest experience. Simply repositioning the reception desk offered more open circulation and ease of passage for visitors and building tenants. 

Custom exterior edge-lit signage completed the dramatic transformation from a signature of the 80s into a forward-thinking and attractive address in the ever-evolving Back Bay neighborhood.

Want to work with us? Get in touch.